Skip to main content

Λουίς ντε Γκίντος: Η αλληλεγγύη της Ευρώπης βοήθησε την Ελλάδα

Η Ισπανία εξέφρασε την ελπίδα οι Ελληνες να θυμηθούν όταν πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ότι η ευρωπαϊκή και η ισπανική αλληλεγγύη επέτρεψαν στον δημόσιο τομέα της χώρας τους να εξακολουθεί να λειτουργεί.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όχι μόνο επειδή το επιβάλλει η τρόικα, αλλά επειδή είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Ο Ντε Γκίντος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ισπανίας, με το διπλό πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της το 2010 και το 2012.

«Η Ελλάδα έλαβε 210 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισ. από την Ισπανία», η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε., υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός. «Είναι μια απόδειξη αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτήν τη χρηματοδότηση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει από τις αγορές, μπόρεσε να διατηρήσει (σε λειτουργία) όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της» σημείωσε ο Ντε Γκίντος.

Η Ελλάδα μπόρεσε «να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη» συνέχισε. Και άρα, όπως υπογράμμισε ο ντε Γκίντος σε μια άλλη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, όπου ανέπτυξε την ίδια επιχειρηματολογία, «είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός όταν ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου θα το κάνει».