Skip to main content

Enterprise Greece: Ανάβει «πράσινο» σε έργα 2,2 δισ.

Από την έντυπη έκδοση

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Το πράσινο φως σε 10 στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να δώσει έως τα τέλη Μαΐου η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), όπως ανέφερε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής στρατηγικών επενδύσεων του Enterprise Greece Άκης Σκλάβος. Το νέο «πακέτο» αδειοδοτήσεων έρχεται σε συνέχεια της τελευταίας συνεδρίασης της ΔΕΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, κατά την οποία αδειοδοτήθηκαν τέσσερα νέα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 333.872.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προς αξιολόγηση επενδυτικά έργα, από τα οποία προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 2.200 θέσεις εργασίας, εμπίπτουν κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ ένα εξ αυτών, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά συνδυαστική επένδυση στον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφή. 

Σε δύο δόσεις

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η αδειοδότηση των νέων στρατηγικών επενδύσεων θα γίνει σε δύο «δόσεις», μία εκ των οποίων θα είναι στη συνεδρίαση της ΔΕΣΕ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το Πάσχα, και η δεύτερη στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Μαΐου. Οι νέες αυτές επενδύσεις, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Γρηγόρη Στεργιούλη, είναι απόρροια της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στη χώρα καθώς και της ουσιαστικής ενεργοποίησης του Enterprise Greece, ο οποίος δεν περιορίζεται στην ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Το κλίμα αυτό, ανέφερε, θα βελτιωθεί περισσότερο από το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο επόμενο διάστημα.