Skip to main content

Σαλάχ, Μανέ και Ομπαμεγιάνγκ οι φιναλίστ για το 2018 CAF Awards

Οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Σάντιο Μανέ και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι οι φιναλίστ για το βραβείο του κορυφαίου αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς (2018 CAF Awards).

Η τιμητική διάκριση, που θα απονεμηθεί σε γκαλά στο Ντακάρ της Σενεγάλης την επόμενη εβδομάδα, θα απονεμηθεί σε ένα από τα τρία αστέρια της Premier League, μετά την εξαιρετική σεζόν τους.

Ο Σαλάχ ήταν ο νικητής του περασμένου έτους και συνέχισε το ίδιο καλά και στο επόμενο, οδηγώντας τη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League αλλά και στην κορυφή του εφετινού πρωταθλήματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο συμπαίκτης του Μανέ, δεύτερος το 2017, έχει επηρεάσει παρομοίως τις επιτυχίες των «κόκκινων», σχηματίζοντας μια καταστροφική για τους αντίπαλους επιθετική δύναμη πυρός, μαζί και με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. 

Ο Ομπαμεγιάνγκ, παίκτης της χρονιάς το 2015, σημείωσε 10 γκολ στην Premier League την περασμένη χρονική περίοδο μετά τη μετακίνησή του στην Άρσεναλ από την Ντόρτμουντ, ενώ φέτος με 13 ως τώρα μοιράζεται την πρώτη θέση με τους Σαλάχ και Χάρι Κέιν.