Skip to main content

Θ. Ζαούτης-«Όμικρον»: Στο 70% ο μ.ο. κρουσμάτων – Στο 70% οι νοσηλείες στην Αττική

Από ελέγχους στις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, προκύπτει ότι πλέον το 70% των κρουσμάτων σχετίζονται με την Όμικρον, είπε στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Θεμιστοκλή Ζαούτης, αναφερόμενος στα επιδημιολογικά που αφορούν την παραλλαγή αυτή.

Συμπλήρωσε δε πως πλέον στο 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι με την παραλλαγή Όμικρον και επιβεβαίωσε όσα ανέφερε προηγουμένως η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι «η νοσηρότητα της Όμικρον είναι χαμηλότερη και όπως φαίνεται χαμηλότερη είναι και θνητότητα».

Ο κ. Ζαούτης διευκρίνισε ότι άτομα με θετικό PZR που έχουν την παραλλαγή Όμικρον είχαν στη συντριπτική τους πλειονότητα θετικό rapid test, κάτι που δείχνει ότι τα τεστ αυτά είναι αξιόπιστα.

Όπως προανήγγειλε, την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα αναφερθεί με ανακοίνωσή του στη διενέργεια των τεστ.

Για την αδυναμία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσει όλους όσοι τηλεφωνούν, είπε ότι «βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με την Όμικρον και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα για το τηλεφωνικό κέντρο», το οποίο – όπως είπε – θα αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαλογή των περιστατικών αλλά και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ