Skip to main content

Βρετανία: «Πονοκέφαλος» για τις σιδηροδρομικές μεταφορές οι ασθένειες προσωπικού λόγω Covid 

Κύμα ακυρώσεων στα δρομολόγια τρένων έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι απουσίες προσωπικού λόγω Covid στον σιδηροδρομικό κλάδο. Σύμφωνα με τη Rail Delivery Group σχεδόν ένας στους 10 εργαζόμενους είναι εκτός υπηρεσίας. Εταιρείες όπως οι ScotRail, CrossCountry και LNER, ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους και οι επιβάτες έχουν ειδοποιηθεί για ακυρώσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ScotRail, «εκατοντάδες» υπάλληλοι της εταιρείας απουσιάζουν με άδεια λόγω του Covid ή βρίσκονται σε καραντίνα. «Τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του αριθμού-ρεκόρ κρουσμάτων Covid, ακυρώσαμε πάρα πολλά δρομολόγια, οπότε αποφασίσαμε να θέσουμε προληπτικά ένα νέο πρόγραμμα δρομολογίων ώστε να παρέχουμε στο επιβατικό κοινό μεγαλύτερη βεβαιότητα για τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε», είπε.

Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 έχει οδηγήσει αναπόφευκτα και σε αύξηση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό και δεν μπορούν να εργαστούν, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στους κλάδους όπου δεν μπορεί να γίνει αξιοποίηση του εργαλείου της τηλεργασίας. 

Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία CrossCountry οι απουσίες προσωπικού της «επιδεινώνονται κάθε μέρα» με πάνω από έναν στους 10 υπαλλήλους να απουσιάζουν στην παρούσα φάση. Τη Δευτέρα, υπήρξαν εκτεταμένες ακυρώσεις σε όλες τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Βρετανίας με τη Rail Delivery Group να υπολογίζει ότι πάνω από 6.000 υπάλληλοι απουσίαζαν από την εργασία τους.

Η αρμόδια υπουργός για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, Γουέντι Μόρτον, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC