Skip to main content

Μ. Κριθαρίδης: Ξαναστέλνουν τα παιδιά στο σχολείο σε συνθήκες υγειονομικής ανασφάλειας

«Η κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά ουσιαστικά να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς καμία πραγματική υγειονομική ασφάλεια.

»Ούτε τα αστεία πρωτόκολλα αλλάζουν, ούτε και το 50+1% για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, ούτε μειώνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη φυσικά, ούτε πραγματικά τεστ θα γίνονται, ούτε θα δοθούν μέσα υψηλής προστασίας στους μαθητές και τις μαθήτριες (μάσκες ΚΝ-95 αντί για τις μάσκες αερόστατα που είχε δώσει κάποτε το υπουργείο Παιδείας)», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως προσθέτει, «το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των self test, ούτε καν των rapid, που θα κάνουν κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό, ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η πιο ανάξια υπουργός Παιδείας που έχει γνωρίσει ο τόπος, η κυρία Κεραμέως, ανοίγουν και πάλι τα σχολεία χωρίς ένα δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά τεστ για όλους, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει για άλλη μία φορά να εκθέσει τα παιδιά που θα ξαναπάνε στο σχολείο στις 10 Ιανουαρίου σε τεράστιο κίνδυνο και υγειονομική ανασφάλεια.

   Ο πρωθυπουργός συνεχίζει συνειδητά και πάλι να παίζει με τη δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών, ακόμα και των παιδιών, για να μην πράξει τα αυτονόητα που θα έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων και εν γένει της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας», καταλήγει ο κ. Κριθαρίδης στη δήλωσή του.