Skip to main content

Τομ Μπρέιντι: Ο πατριώτης

«Είναι δύσκολο για μένα που το γράφω, αλλά πάει έτσι: Δεν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πια. Λάτρεψα την καριέρα μου στο NFL και τώρα ήρθε η στιγμή να επικεντρώσω τον χρόνο και την ενέργειά μου σε άλλα πράγματα που απαιτούν την προσοχή μου».

Με το παραπάνω λιτό αλλά απολύτως περιεκτικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο NFL, Τομ Μπρέιντι, έβαλε τέλος σε μια μυθική πορεία.

Ο 44χρονος αθλητής έσπασε κάθε ατομικό ρεκόρ κατά την διάρκεια της καριέρας του, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε στατιστική κορυφή και ίσως ένα στοιχείο να λέει και την απόλυτη αλήθεια για την αξία και την επιδραστικότητά του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο: έχει κατακτήσει περισσότερα Super Bowls από κάθε ομάδα του πρωταθλήματος! Ο Μπρέιντι έχει 7 και ακολουθούν οι New England Patriots και οι Pittsburg Steelers με 6! Aπίθανο…

Η… μάχη με το μπέιζμπολ

Ο Τομ Μπρέιντι γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1977 στο Σαν Ματέο, στην Καλιφόρνια. Καθώς μεγάλωνε το… μικρόβιο για το άθλημα του μπήκε από έναν κορυφαίο αθλητή στα 80s. Τον Τζο Μοντάνα, τον οποίο συχνά παρακολουθούσε δια ζώσης στα παιχνίδια των San Francisco 49ers.

Ήθελε να του μοιάσει αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τον ξεπεράσει. Στο γυμνάσιο ξεχώρισε για τις ικανότητες του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπέιζμπολ. Μάλιστα είχε επιλεχθεί στο ντραφτ της Major League Baseball το 1995 αλλά η καρδιά του έλεγε ποδόσφαιρο και για αυτό αποφάσισε να πάει στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οδήγησε το πανεπιστήμιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1999 και το 2000 επιλέχθηκε στον έκτο γύρο του ντραφτ από τους New England Patriots. Δείγμα ότι η ομάδα δεν τον είχε στις προτεραιότητές και γενικά δεν είχε την φήμη του wonderkid αλλά ενός αθλητή αποφασιστικού, έξυπνου που δεν είχε όμως εξαιρετικές σωματικές δεξιότητες.

Η μεταμόρφωση, τα 6 πρωταθλήματα με τους Patriots και το… κερασάκι με τους Buccaneers

Πώς κατάφερε από ένας καλός νεαρός παίκτης, ο Μπρέιντι να γίνει ο GOAT του αθλήματος; Με την σκληρή, ασταμάτητη, επίπονη και δίχως τέλος σκληρή δουλειά. Και με λίγο… τύχη, καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο στους Patriots βρήκε το 2001 μετά τον τραυματισμό του βασικού quarterback, Ντρου Μπλέντσο.

Οδήγησε την ομάδα του σε έξι κατακτήσεις Super Bowl. Το 2002, το 2004, το 2005, το 2015, το 2017 και το 2019. Η θέση του quarterback στο άθλημα είναι η πιο κομβική, καθώς αποτελεί τον.. εγκέφαλο ενός συνόλου που είναι αρκετά σημαντικός για την ανάπτυξη της ομάδας.

Μετά από είκοσι χρόνια, τον Μάρτιο του 2020 θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους Patriots. Πολύ θα πιστέψουν πως θα αποσυρθεί. Εκείνος, όμως, θα συνεχίσει στους Tampa Bay Buccaneers και στη πρώτη του χρονιά, στα 43 του χρόνια, θα αποδείξει το γιατί είναι ο κορυφαίος. Θα οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Super Bowl και θα αναδειχθεί ξανά mvp!

H σχέση ζωής με την Ζιζέλ

Το διάσημo super model, Ζιζέλ, είναι η σύντροφος της ζωής του. «Μόλις τον είδα, χαμογέλασε και σκέφτηκα: Είναι το πιο όμορφο, χαρισματικό χαμόγελο που έχω δει ποτέ μου!», είχε πει εκ των υστέρων η πανέμορφη Βραζιλιάνα για τη γνωριμία τους, αποκαλύπτοντας ότι από τότε δεν είχε περάσει μέρα που να μην μιλήσουν.

Πως γνωρίστηκαν; Από ένα… τυφλό ραντεβού που είχε διοργανώσει ένας κοινός τους φίλος. Η σχέση τους παραλίγο να διαλυθεί όταν τους πρώτους μήνες ο Μπρέιντι έμαθε πως η προηγούμενή του σύντροφος ήταν έγκυος. Τελικά θα καταφέρουν να μείνουν μαζί και να αποκτήσουν τρία παιδιά.

Η μέθοδος TB12

Ως το πιο ισχυρό brand του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο Τομ Μπρέιντι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς influencers στον χώρο του αθλητισμού. Το 2016 δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TB12 Foundation, που προσφέρει σε παιδιά που έχουν ανάγκες.

Δεν προσφέρει χρήματα αλλά την ευκαιρία μιας καλής αποθεραπείας, της καλύτερης δυνατής προπόνησης και ατομικής βελτίωσης.

«Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ΤΒ12 που έχει σχεδιαστεί για να με βοηθά να έχω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Είναι εκ των κύριων λόγων που παίζω στο υψηλό επίπεδο, σε όλη την καριέρα μου» έχει δηλώσει σχετικά.

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει ειδική διατροφή, γιόγκα, συγκεκριμένες ασκήσεις και την ακολουθούσε πιστά ο Μπρέιντι για πάνω από 15 χρόνια.

Η φιλοδοξία να γίνει γερουσιαστής και η φιλία με τον Τραμπ

Κατά καιρούς, ο Τομ Μπρέιντι έχει δηλώσει πως το να γίνει γερουσιαστής ήταν η μεγαλύτερη φιλοδοξία του. Ίσως να είχε επηρεαστεί και από την φιλική σχέση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μία σχέση που προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπρέιντι μετά από συμβουλές της Ζιζέλ αλλά και του στενού περιβάλλοντός του κατάφερε να απομακρυνθεί και να διαχωρίσει την θέση του επικοινωνιακά από τον Τραμπ.

Μάλιστα είχε αρνηθεί να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση προς τιμήν των Patriots από τον τότε πρόεδρο της χώρας.