Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος: Επέκταση «κόφτη» δεν συνεπάγεται επέκταση μνημονίου

Απέρριψε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη σύνδεση τυχόν επέκτασης του «κόφτη» με συνέχιση του μνημονίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε ότι «κακώς διαβάζεται ως επέκταση του μνημονίου» και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού.

Ακόμη, ανέφερε ότι «ώσπου να συμφωνηθούν τα πάντα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε» και χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύπλοκη και εξαιρετικά τεχνική.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας -όπως αυτή αποτυπώνεται στους ρυθμούς ανάπτυξης, στην υπεραπόδοση εσόδων, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας- δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις από κανέναν, για αυτό και «πρέπει όλοι κατανοήσουν πως δεν μπορούν να κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα».

Εξάλλου, απέρριψε ξανά τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και επέμεινε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία «με κοινωνική προστασία και ανακατανομή των βαρών».

Αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ανήσυχος και εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης. «Η κρίση ασφαλείας αναζωπυρώνεται, αλλά, σε αυτό το κρίσιμο γεωστρατηγικό σκηνικό, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ηρεμίας», τόνισε.