Skip to main content

Στις πέντε ημέρες η επιστροφή των ποδοσφαιριστών που νόσησαν

Μείωση στις πέντε ημέρες καραντίνας για επιστροφή στις προπονήσεις των αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό προβλέπεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η επιστροφή των νοσήσαντων αθλητών στις προπονήσεις μετά από πέντε ημέρες επιτρέπεται εφόσον αυτοί δεν παρουσιάζουν πλέον συμπτώματα και λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR.

Η ανακοίνωση της Super League:

«Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, η Super League παρουσιάζει τα δεδομένα σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η απαρέγκλιτη τήρηση των επικαιροποιημένων οδηγιών για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων (ΓΓΑ, Υγειονομική Επιτροπή), καθίσταται σαφές ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, https://gga.gov.gr/, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας.

Οι οδηγίες καθορίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 .

Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι “αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7.” (σελ. 6, παρ. 5).

-Επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και

για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό».