Skip to main content

Θεοδωρικάκος σε Πακιστανούς: Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο στην πλ. Συντάγματος

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, απαντώντας σε σχετικό αίτημα των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας.

Όπως τονίζει, «οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό πως από βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου έως πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πεζούς στην πλατεία Συντάγματος.

Επιείκεια ζητούν οι Πακιστανοί

Σε επιστολή του στον κ. Θεοδωρικάκο, αναφορικά με όσα συνέβησαν το βράδυ της αλλαγής του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος, ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας-Πακιστάν σημειώνει ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων «ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους».