Skip to main content

Μαρίν Λε Πεν: Ανεύθυνη η αποστολή όπλων στην Ουκρανία

REUTERS/Stephanie Lecocq

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μακρόν στέλνει όπλα και δεν επικεντρώνεται πλήρως στη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για τον τερματισμό αυτού του πολέμου»

Την Τρίτη 11 Ιουλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Scalp στην Ουκρανία για να στηρίξει την αντεπίθεσή της. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για τη Μαρίν Λε Πεν να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η ίδια είχε εκφράσει πολλές φορές επιφυλάξεις για την παράδοση αυτών των πυραύλων χωρίς να πάρει σαφή θέση. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, για πρώτη φορά, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε τη σταθερή αντίθεσή της στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία.

Ηεπικεφαλής των βουλευτών του Εθνικού Συναγερμού στην Εθνοσυνέλευση χαρακτήρισε, στο περιθώριο περιοδείας της, «ανεύθυνη» τη συνέχιση της παράδοσης πυραύλων στην Ουκρανία. Και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν δεν επικεντρώνεται πλήρως στη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για τον τερματισμό αυτού του πολέμου».

Η Μαρίν Λε Πεν, η οποία έχει τακτικά επικριθεί για τους δεσμούς της στο παρελθόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει φροντίσει μέχρι στιγμής να μην είναι κατηγορηματική επί του θέματος.

Πρόσφατη έκθεση της επιτροπής έρευνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για την ξένη ανάμειξη κατηγορεί το Rassemblement National, μεταξύ άλλων, ότι «υποστηρίζει τους Ρώσους».

Πηγή: Le Figaro

Διαβάστε ακόμη

Μακρόν: Η Γαλλία στέλνει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία