Skip to main content

Σκουρτόπουλος: Ρωτήστε τον Γιάννη για τη χρησιμοποίησή του

Το ταξίδι της επιστροφής (από το Χονγκ Κονγκ) ήταν μεγάλο, η απογοήτευση από τον άδοξο και πρόωρο αποκλεισμό ακόμη μεγαλύτερη και οι διεθνείς απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις κατά την άφιξή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όχι όμως και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ που ανέμεναν την άφιξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κι έκανε την αποτίμηση του ταξιδιού στο Παγκόσμιθο Κύπελλο της Κίνας.

Ο Έλληνας τεχνικός ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο αξιοποίησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν το ενδεδειγμένο και πως το ρόστερ ήταν το πληρέστερο που θα μπορούσε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής ομάδας.

«Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι γιατί δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Γυρίζουμε με ηρεμία και κοιτάμε την επόμενη ημέρα της Εθνικής. Ό,τι αφορά το κομμάτι του τουρνουά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα για να το διορθώσουμε. Πληρώσαμε το δεύτερο ημίχρονο με τη Βραζιλία. Είναι δύσκολο να νικάς στο τελευταίο ματς και να φύγεις από το τουρνουά», σχολίασε. 

«Με τα 12 παιδιά που πήγαμε, δεν κάναμε λάθος. Τα παιδιά που έλειπαν για διάφορους λόγους, όχι γιατί δεν ήθελαν να ήταν μαζί μας, ίσως θα μπορούσαν να έχουν θέση στην ομάδα. Το ρόστερ που πήγαμε ήταν ίσως το πληρέστερο ρόστερ που μπορούσαμε να παρουσιάσουμε», συνέχισε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Όταν η κουβέντα έφτασε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Ρωτήστε τον ίδιο τον Γιάννη για τη χρησιμοποίησή του. Στήσαμε την ομάδα με τον Γιάννη, οι άλλες ομάδες αντέδρασαν κι εμείς δεν πετύχαμε να έχουμε διαφορετικές λύσεις. Μπλοκαρίστηκε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Για τη διαιτησία δεν θα μιλήσω. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα. Έχει καλά παιδιά, που είναι στρατιώτες. Το πρόβλημα τραυματισμού του Κώστα Σλούκα και ένα μικροπρόβλημα του Γιάννη μας αποσυντόνισε. Γι’ αυτό δεν είχαμε ηρεμία για να δουλέψουμε, αλλά δεν ήταν ο παράγοντας που δεν πετύχαμε».

Ο έμπειρος προπονητής ρωτήθηκε επίσης για το συμβόλαιό του. «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά δεν πατάω σε αυτό. Απομένει να κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και να αποφασίσουμε για το κοινό καλό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Κάποιοι λένε ότι το συμβόλαιο είναι μικρό, αλλά είναι μία αστειότητα αυτό», απάντησε.

Όσο για τις αλλαγές που έγιναν και το κλίμα στην ομάδα; «Μπορώ να πω ότι από τη χρονιά του Κατσικάρη προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη δομή. Θέλουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο με μία ομάδα δομημένη και συγκροτημένη. Έτσι θα υπάρχει σεβασμός. Αυτό δεν το κάνουν τα ονόματα, αλλά η δουλειά. Είμαστε πολύ ενωμένοι. Είχαμε κάνει τον αποχαιρετισμό στην Κίνα. Φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν καλές βάσεις για να λειτουργήσουν προς καλύτερο».

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι, δήλωσε: «Είπα την κουβέντα με τον Τάιλερ (Ντόρσεϊ), ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Γενικά το πρόγραμμα πήγε καλά. Δεν είχαμε προβλήματα και αποκλίσεις. Το τουρνουά (οι φιλικοί αγώνες) της Κίνας ήταν νοκ άουτ και δεν το ξέραμε από την αρχή. Χάσαμε τα δύο φιλικά με την Τουρκία, που θα ήταν δυνατά φιλικά και παίξαμε με άλλες ομάδες διαφορετικού στιλ».