Skip to main content

Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο Χεζόνια γλίτωσε την Κροατία από μεγάλο «κάζο»

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια η Κροατία κατάφερε να νικήσει στο τέλος με 75-70 την Τυνησία, στο πλαίσιο του Προολυμπιακού τουρνουά του Σπλιτ και ν΄ αποφύγει ίσως την πιο ταπεινωτική ήττα στη σύγχρονη ιστορία της.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι Κροάτες εξασφάλισαν την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του τουρνουά, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι νε την Γερμανία, με το νικητή να περνά στον τελικό.

Η ομάδα από την Αφρική έφτασε κοντά σε ένα μεγάλο μπασκετικό θαύμα. Πάλεψε έως το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση, αλλά είχε απέναντί της έναν φοβερό Μάριο Χεζόνια που έκανε το καλύτερό του ματς στην Εθνική από την ημέρα της επιστροφής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο άσος του Παναθηναϊκού πέτυχε 27 πόντους από 9/11 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 3/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα κι ένα μπλοκ σε 37 λεπτά, την ώρα που οι Μπογκντάνοβιτς και Ζίζιτς μέτρησαν από 14 πόντους και συνολικά η Κροατία μόλις 5/29 σουτ από την περιφέρεια.

Σπουδαία εμφάνιση από τους Τυνήσιους του Ντιρκ Μπάουερμαν, που είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Κορυφαίοι σκόρερ της αφρικανικής ομάδας ήταν οι Μαμπρούκ, Μεζρί με 13 πόντους ο καθένας, ο Μαρνάουι πέτυχε άλλους 14 πόντους, ενώ ο Σλιμάνε σταμάτησε στους 15.