Skip to main content

Μπάσκετ: Τρίτος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάκτησε την τρίτη θέση στη φετινή Α1 Ανδρών, μετά τη νίκη στο (άδειο λόγω τιμωρίας) Αλεξάνδρειο επί του γηπεδούχου Άρη με 77-76, ύστερα από ένα παιχνίδι συνεχών ανατροπών.

Ο «Δικέφαλος» του Σούλη Μαρκόπουλου έκανε το break στον τέταρτο αγώνα της σειράς για τις θέσεις 3-4 και με συνολικές νίκες 3-1 επί του «αιώνιου» αντιπάλου του πανηγύρισε τη συμμετοχή στο EuroCup της νέας περιόδου.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης ως τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου (53-48), στη συνέχεια όμως η περιφέρεια του ΠΑΟΚ έδωσε τις λύσεις στο σκοράρισμα και έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 62-61 στο 30΄.

Η διαφορά έφτασε και στο +7 (63-70), όμως στη συνέχεια ανεξήγητα και επιπόλαια λάθη των μετέπειτα νικητών επέτρεψαν στον Άρη να τρέξει σερί 9-0 και να ξαναπεράσει μπροστά με 72-70.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 73-73, ο Τόμας με τρίποντο έγραψε το 76-73 αλλά ο Όντουμ έκανε το 76-77 στα 4΄΄ πριν τη λήξη, από λάθος του Τσιάρα, με τον Κάρτερ να μαρκάρει εξαιρετικά τον Ριντ στον υπολειπόμενο χρόνο και να κρατά τη νίκη για την ομάδα του.