Skip to main content

Super League: Δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός

Τρία μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό «κυρίως μενού» της 16ης αγωνιστικής («αυλαία» του Β΄ γύρου) της Super League. Το πιο σημαντικό θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη (19:30), με τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

«Ποδαρικό» με το… δεξί στο 2016 θα επιδιώξει να κάνει ο πρωτοπόρος και αήττητος, Ολυμπιακός απέναντι στους «κυανέρυθρους», που έκλεισαν το πρώτο μισό της σεζόν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αποκλειστικός στόχος των Πειραιωτών είναι η 16η σερί νίκη, που έκλεισαν με τον ιδανικότερο τρόπο το πρώτο μισό της περιόδου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους θεωρούν «βέβαιους πρωταθλητές» και δεν είναι κρυφό ότι επιθυμούν να κλείσουν τη σεζόν χωρίς ήττα. Απέναντι στους «κυανέρυθρους» είναι το μεγάλο φαβορί για το «τρίποντο», ωστόσο, δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο ίδιο γήπεδο νίκησε τον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε ισόπαλη με την ΑΕΚ.

Η απουσία του Ολιβιέ Μπουμάλ που «μετακόμισε» στον Παναθηναϊκό σαφώς και αποδυναμώνει τους γηπεδούχους. Ο Ουζουνίδης καλείται να βρει λύση εκ των έσω για να καλύψει το κενό του Καμερουνέζου, ενώ από κει και πέρα δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Τα άλλα δύο σημαντικά ματς του σημερινού προγράμματος θα διεξαχθούν σε Βορρά και Νότο. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να μπει με το… δεξί στο νέο χρόνο, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Πλατανιά στα Χανιά. Η Ένωση μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας από τον Λεβαδειακό στο φινάλε του πρώτου μισού της περιόδου θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα για να διατηρηθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Μονόδρομος είναι η νίκη και για το «δικέφαλο» του Βορρά, που δοκιμάζεται στα Πηγάδια κόντρα στη Ξάνθη. Στον πρώτο γύρο οι Ακρίτες απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα και το σημερινό ματς είναι εντελώς αμφίρροπο στα προγνωστικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής: Πλατανιάς-ΑΕΚ 15:00, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 17:15, Λεβαδειακός-Ατρόμητος 17:15, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 19:30.