Skip to main content

Ώρα… «αιώνιων» τελικών

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και για 18η φορά στην ιστορία τους και 13η διαδοχική, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Α1 ανδρών του μπάσκετ.

Μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στην Πυλαία και το 88-72 επί του ΠΑΟΚ, σειρά να πάρει «σκούπα» είχε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε «περίπατο» στην Πάτρα επί του Προμηθέα (89-56) και με το 3-0 προκρίθηκε στους τελικούς των play offs, όπου περίμεναν οι «πράσινοι».

Πιστοί στο ραντεβού τους οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» για πρώτη φορά το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (3 Ιουνίου) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, μιας και ο αήττητος έως τώρα, Παναθηναϊκός, έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Πρωταγωνιστής των Πειραιωτών στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στον Ολυμπιακό. Πολύ καλός ήταν και ο Γκρεγκ Γουίλτζερ, ο οποίος σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε «υποψιασμένη» στο παρκέ, μετά το «πατατράκ» που λίγο έλλειψε να υποστεί το περασμένο Σάββατο στο ΣΕΦ από τους Αχαιούς. Από το πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους και δεν επέτρεψαν σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα στους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.