Skip to main content

Europa League: Τελικός χωρίς προγνωστικά

Τελικός στο Γιουρόπα Λιγκ, με την… υπερδύναμη της διοργάνωσης Σεβίλη να τίθεται αντιμέτωπη με μια από τις πιο θρυλικές ομάδες του κόσμου, τη Λίβερπουλ, στο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ» της Βασιλείας (21:45, OTE SPORT 1, ΕΡΤ 1/ΕΡΤ HD).

Ένας τελικός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς ο νικητής θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά για την αντίπαλη ομάδα ισχύει το αντίθετο. Για τη Λίβερπουλ ο τίτλος είναι «υποχρεωτικός», αφού αν χάσει δεν θα είναι στις διοργανώσεις της UEFA την επόμενη περίοδο.

Η Σεβίλη όμως ακόμη κι αν αποτύχει θα παραμείνει στο Γιουρόπα Λιγκ ως έβδομη ομάδα στην Primer Division, ενώ την Κυριακή θα παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Ο τεχνικός των Ανδαλουσιάνων, Ουνάι Έμερι, καλείται λοιπόν να κάνει τη βέλτιστη διαχείριση ενόψει των δύο σημαντικότατων στόχων, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «είναι μερικές δουλειές που θέλεις να υποφέρεις! Μιλάμε για μάχη και προφανώς τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Όταν όμως πρόκειται για ένα τόσο κλειστό ματς, όσο ο τελικός, τότε όλα αφορούν τη διασκέδαση μέσα από τον πόνο».

Ο Ισπανός τεχνικός έχει πάντως απόψε την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης (Κύπελλο UEFA/Europa League) με τρεις τίτλους, δηλαδή όσους και ο Τζοβάνι Τραπανόνι.

Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συμπληρώνει δέκα χρόνια χωρίς τίτλο, αφού το Λιγκ Καπ το 2012 δεν θεωρείται άξιο λόγου για μια ομάδα με το ευρωπαϊκό παρελθόν των «κόκκινων», που έχει παραμείνει στο 2005 με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Όσο πιο μεγάλη είναι η πίεση, τόσο πιο… cool γίνομαι. Έτσι λειτουργεί το παιχνίδι, με αυτοπεποίθηση, με ομαδική δουλειά και ομαδικά όνειρα. Φυσικά, φαβορί δεν υπάρχουν σε τέτοιους αγώνες, θα υπάρχει ένταση όμως κι αν θες να πραγματοποιήσεις το όνειρο, πρέπει να δουλέψεις σκληρά στο γήπεδο» είναι ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα από τον Γερμανό τεχνικό.