Skip to main content

Μπάσκετ: Στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός και Λαύριο συναντούν τους δρόμους τους απόψε (10/4, 20:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ και μετρά 34 βαθμούς σε 19 αγώνες, ενώ το συγκρότημα του Όντεντ Κάτας έχει δύο βαθμούς αλλά και δύο αγώνες λιγότερους από τον αντίπαλό της.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από πέντε σερί νίκες, ενώ έχουν ρεκόρ 9-1 στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί από τον Προμηθέα.

Η ομάδα της Λαυρεωτικής έχει επεκτείνει το εντυπωσιακό σερί της στις 15 νίκες στα τελευταία 16 παιχνίδια της, έχοντας ηττηθεί σε αυτό το διάστημα επίσης μόνο από τον Προμηθέα. Μακριά από την έδρα της έχει ρεκόρ 7-3, το καλύτερο της ιστορίας της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα στις 16:00 με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Κολοσσό. Μετά την ήττα από το Λαύριο, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν ανάγκη το «διπλό» και η αλήθεια είναι πως η Ένωση θα πάρει θέση στο τζάμπολ ως φαβορί για τη νίκη.

Ο Κολοσσός ηττήθηκε εντός έδρας από τον Προμηθέα την Τετάρτη (7/4) σε εξ αναβολής ματς, αλλά δεν έχει απωλέσει τις ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ. 

Στις 17:00 ο Άρης υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες, ενώ εκείνη της Νίκαιας ηττήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια της (από Προμηθέα εκτός και ΠΑΟΚ εντός) και μέσα από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κυνηγήσει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ.