Skip to main content

Euroleague: Στην Πόλη για το «διπλό» με Εφές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη κάποιες ελπίδες για να παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, υπό την προϋπόθεση ότι θα νικήσει αύριο την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, κι αυτό από μόνο του αποτελεί κίνητρο, μιας και οι «πράσινοι» έχουν ήδη προκριθεί.

«Ο στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε ώστε να διεκδικήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο και να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Τα κίνητρά μας είναι διαφορετικά σε σχέση με την Εφές και θέλουμε πολύ τη νίκη» δήλωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πριν την αναχώρηση της ομάδας.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» ο Τζέιμς Γκιστ, επισήμανε ότι «το γεγονός πως έχουμε προκριθεί δεν διαφοροποιεί σε τίποτα το στόχο και τη συγκέντρωσή μας. Η Εφές είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει έναν καλό προπονητή και ποιοτικούς παίκτες με πολύ ταλέντο. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί, θα παίξουν για τους εαυτούς τους και την ομάδα τους».

Ο Αμερικανός φόργουορντ ρωτήθηκε για τη σημασία που έχει το πλεονέκτημα έδρας. «Τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ παίζουμε με μειονέκτημα έδρας. Θα είναι σίγουρα κάτι θετικό να έχουμε πλεονέκτημα και να  παίξουμε τον 5ο αγώνα στην έδρα μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπου κι αν βρεθούμε θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ» απάντησε.

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει συμπεριλάβει τους, Διαμαντίδη, Ουίλιαμς, Καλάθη, Φελντέιν, Χέινς, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο, Πάβλοβιτς, Φώτση, Γκιστ, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς και Χάντερ.