Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Είμαστε έτοιμοι για το όνειρο της πρόκρισης

Έτοιμος για τα πλέι οφ και την πρόκριση στο φάιναλ 4 της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνονται αύριο στη μάχη απέναντι στην Αναντολού Εφές.

«Με οδηγό τη δουλειά που κάνουμε όλη τη σεζόν, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το όνειρο της πρόκρισης. Περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια εδώ και καιρό», υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

«Για 6,5 μήνες δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε το πλεονέκτημα. Έχουμε μία ευκαιρία διαφυλάσσοντας την έδρα μας να πάρουμε τη πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί παίζουμε με μία αξιόμαχη ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει χημεία, είναι αθλητική και όλοι οι παίκτες της μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά», σχολίασε για τους αγώνες με την Εφές.

Και πρόσθεσε: «Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι και όχι τη σειρά. Έχουμε αφοσιωθεί στο πρώτο ματς και μένει να ετοιμαστούμε και πνευματικά για να τα δώσουμε όλα για την πρώτη μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να δημιουργήσει μία όμορφη ατμόσφαιρα και να ενισχύσει τη δύσκολη προσπάθεια που έχουμε»

Στη συνέχεια, ο 50χρονος προπονητής ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τα «κλειδιά» της νίκης«Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να παίξουμε πολύ καλή άμυνα»

Το αν η δουλειά του γίνεται πιο εύκολη τώρα, που όλοι γνωρίζουν το διακύβευμα«Όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα πλέι οφ όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουμε πολλούς παίκτες, που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια και αυτό μετράει πολύ. Έχουν την εμπειρία και μπορεί να μας βοηθήσει αυτό»

Την πρώτη φορά σε πλέι οφ για τους Γκριν, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, Γιανγκ, Γουότερς«Η ομάδα λειτουργεί με το πνεύμα να βοηθήσει και τους νέους. Και οι προπονητές και οι συμπαίκτες τους βοηθούν να είναι πιο έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Τα πλέι όφ είναι μία διαφορετική κατηγορία αγώνων. Μετράνε οι λεπτομέρειες και εμείς έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτές για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι»

Την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού«Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με το υλικό που έχουμε πιστεύω πως μπορούμε να καλύψουμε τις απουσίες και να προχωρήσουμε»

Το αν αποφορτίζει την ομάδα το γεγονός ότι φέτος κερδίζει και εκτός έδρας«Θεωρώ πως ναι, έχουμε την ποιότητα ακόμα και αν χάσουμε εντός έδρας να πάμε στην Τουρκία και να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως όταν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και οπουδήποτε»

Τον Πάτρικ Γιανγκ«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά. Για να κερδίσεις σε πλέι οφ πρέπει όλοι να παίξουν καλά. Ο κάθε παίκτης θα πρέπει να δώσει το μάξιμουμ τον δυνατοτήτων του, σε όποια θέση και αν παίζει. Όλοι είναι απαραίτητοι»