Skip to main content

Ο Παυλίδης έστειλε την Αλκμάαρ στους «4», ομάδα-θαύμα η Βασιλεία

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ισοφάρισε με δύο γκολ το αποτέλεσμα της ήττας στις Βρυξέλλες και οι Ολλανδοί προκρίθηκαν στα πέναλτι, ενώ το ελβετικό συγκρότημα συνεχίζει να εκπλήσσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η εκπληκτική Βασιλεία έκανε το… θαύμα της για άλλον ένα γύρο, ανατρέποντας ξανά τα εις βάρος της δεδομένα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να νικήσει στη Γαλλία, στην «Allianz Riviera», τη Νις με 2-1 στην παράταση και με ανατροπή. Την ελβετική ομάδα περιμένει στα ημιτελικά η Φιορεντίνα για μία θέση στον τελικό της Πράγας.

Οι «Βιόλα» είχαν νικήσει με 4-1 στην Πολωνία τη Λεχ Πόζναν αλλά βρέθηκαν να χάνουν στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 3-0, πριν σκοράρουν δις προς το τέλος και πάρουν μια δύσκολη πρόκριση.

Στην Αγγλία, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ούγκο Κάιπερς άνοιξε το σκορ για τη Γάνδη απέναντι στη Γουέστ Χαμ, που όμως απάντησε με τέσσερα γκολ και στους «4» θα παίξει με την Αλκμάαρ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη νίκησε στα πέναλτι την Άντερλεχτ και προκρίθηκε, αφού σε κανονική διάρκεια και παράταση είχε ανατρέψει το 0-2 των Βρυξελλών με ισάριθμα γκολ του Έλληνα σέντερ φορ, ο οποίος έγινε αλλαγή στην αρχή του β΄ ημιχρόνου λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Φιορεντίνα-Λεχ Πόζναν 2-3 (78΄ Σοτίλ, 90΄+2 Καστροβίλι – 9΄ Σόουζα, 65΄ πεν. Βέλντε, 69΄ Σόμπιεχ)  *α΄ αγ. 4-1
  • Αλκμάαρ-Άντερλεχτ 4-1 πεν. (2-0 κ.δ. και παρ., 5΄ πεν., 14΄ Παυλίδης)  *α΄ αγ. 0-2
  • Γουέστ Χαμ-Γάνδη 4-1 (37΄, 63΄ Αντόνιο, 55΄ πεν. Πακετά, 58΄ Ράις – 26΄ Κάιπερς)  *α΄ αγ. 1-1
  • Νις-Βασιλεία 1-2 παράταση (9΄ Λαμπόρντ – 86΄ Ογκουστίν, 98΄ Άνταμς)  *α΄ αγ. 2-2

Ημιτελικοί (11 – 18 Μαΐου)

  • Φιορεντίνα-Βασιλεία
  • Γουέστ Χαμ-Αλκμάαρ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου στην Πράγα.