Skip to main content

Νικητής ο Απόλλωνας στο ντέρμπι της Πάτρας

Οι «μελανόλευκοι» επικράτησαν του συμπολίτη Προμηθέα στο αχαϊκό ντέρμπι, σημείωσαν την πέμπτη νίκη τους σε 20 αγώνες κι αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Σπουδαία νίκη για την παραμονή του στη Basket League πέτυχε ο Απόλλων Πατρών, επιβληθείς του Προμηθέα με 68-57 στο κλειστό της Περιβόλας, στο αχαϊκό ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής.

Με ηγέτη τον Μακ (27 πόντοι με 5/9 τρίποντα) οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πέμπτη νίκη τους στη σεζόν, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν έδαφος στη μάχη για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Ο Απόλλωνας ξέφυγε με 25-14, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά για τα επόμενα πέντε λεπτά πέτυχε μόλις έναν πόντο και ο Προμηθέας πέρασε μπροστά (για πρώτη φορά) με 27-26 στο 16΄.

Δύο «βόμβες» πίσω από τα 6,75μ. των Γκρίφιν και Μακ, όμως, επέτρεψαν στην ομάδα του Νίκου Βετούλα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37-31.

Ο Απόλλωνας ανέβασε τη διαφορά στο +13 (53-40 στο 27΄) και δεν απειλήθηκε ως το τέλος, αφού ο Κάουαν μετά τους 38 πόντους απέναντι στην Παρί (Eurocup) έμεινε άποντος, ενώ  και τον Κόντιτ έφυγε τραυματίας 6,5 λεπτά πριν τη λήξη.