Skip to main content

«Πράσινο φως» για να εκτίσει ο Ρομπίνιο την ποινή του στη Βραζιλία

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 ετών στην Ιταλία για βιασμό, μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βραζιλίας εξέφρασε θετική γνώμη για μια δίκη στην οποία θα εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλε η Ιταλία, σχετικά με την πιθανότητα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρομπίνιο να εκτίσει στη χώρα του τα εννέα χρόνια φυλάκιση, στα οποία καταδικάστηκε για βιασμό από δικαστήριο στο Μιλάνο.

Από έγγραφο της εισαγγελίας που στάλθηκε στην πύλη ειδήσεων UOL, προκύπτει ότι ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της δημοκρατίας, Κάρλος Φρεντερίκο Σάντος, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στη μεταφορά της ποινής στη Βραζιλία και παρέδωσε στη Δικαιοσύνη τέσσερις διευθύνσεις που έχει δηλώσει ο πρώην ποδοσφαιριστής, όλες στην Baixada Santista, στην ακτή του Σάο Πάουλο.

Ο εισαγγελέας Σάντος έγραψε ότι «στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταφορά της εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στους τρεις Βραζιλιάνους κατηγορούμενους που γεννήθηκαν στη Βραζιλία, γι’ αυτό ο (Ρομπίνιο) πρέπει να κληθεί να παρουσιάσει τη υπερασπιστική γραμμή του».

Η άποψη του εισαγγελέα εκφράστηκε χθες (27/2) και στη συνέχεια ο φάκελος που την περιείχε εστάλη στην εισηγήτρια της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο (STJ), την πρόεδρο Μαρία Τερέζα ντε Ασίς Μόουρα.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι αφού η υπόθεση έχει ήδη τελεσιδικήσει στην Ιταλία, δεν υπάρχει πιθανότητα ο Ρομπίνιο να καταφέρει να ακυρώσει την ποινή.

Η αμυντική του στρατηγική θα μπορούσε να αφορά την αδυναμία μεταφοράς της ποινής στη Βραζιλία. Οι εξελίξεις της δικαστικής διαδικασίας, ανέφερε τελικά η UOL, δεν φαίνεται πάντως να άλλαξαν τον τρόπο ζωής του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος απόλαυσε τις γιορτές του Καρναβαλιού σε Σάντος Γκουαρούγια.

naftemporiki.gr