Skip to main content

Ύποπτη για νέα υπόθεση διαφθοράς η Μπενφίκα

Οι «Αετοί της Λισαβόνας» μπήκαν στο στόχαστρο για άλλη μία υπόθεση, που οδήγησε στην έξοδό τους στο Champions League της περιόδου 2028-19 εις βάρος της Σπόρτινγκ.

Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει, με τη σειρά του, να κατακλυστεί από ένα νέο σκάνδαλο, στο πλαίσιο της έρευνας που εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια εμπλέκει την Μπενφίκα.

Όπως αναφέρει το TVI (Televisão Independente), έχει προκύψει υποψία διαφθοράς που σχετίζεται με την τελευταία αγωνιστική  του πρωταθλήματος 2017-18.

Σε εκείνη την περίπτωση η Μπενφίκα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για το Champions League της επόμενης περιόδου, εις βάρος των συμπολιτών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τότε, οι «Αετοί» είχαν νικήσει εντός έδρας («Ντα Λουζ») με 1-0 τη Μορεϊρένσε χάρη στο πέναλτι που είχε υποπέσει ο Άλφα Σεμέδο. Λίγο αργότερα η Μορεϊρένσε εισέπραξε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Μπενφίκα για το 50% της κάρτας του παίκτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η χειρονομία μπορεί να ήταν προμελετημένη, θέση που ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Πορτογάλος μέσος αγοράστηκε από την Μπενφίκα λίγες εβδομάδες μετά τον αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Σεμέδο έπαιξε ως τα μέσα της περιόδου για την ομάδα της Λισαβόνας, πριν παραχωρηθεί δανεικός στην Εσπανιόλ, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Ρέντινγκ.

Χάρη σε εκείνη τη νίκη, στην 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Μπενφίκα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση πίσω από την Πόρτο, ήδη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και κατ΄ επέκταση τη συμμετοχή στο UEFA Champions League, που θα απέφερε 43 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

naftemporiki.gr