Skip to main content

Η Τσέλσι «έκοψε» τον Ομπαμεγιάνγκ από το Champions League

Reuters/Peter Cziborra

Η μέτρια φόρμα του έμπειρου επιθετικού σε συνδυασμό με την απόκτηση των νέων ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο έφεραν τον αποκλεισμό από τη λίστα που δηλώθηκε στην UEFA.

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ «κόπηκε» από τη λίστα που δήλωσε η Τσέλσι για το Champions League. Επίσης, δεν υπήρχε θέση για την απόκτηση του «χρυσοπληρωμένου» (42 εκατ. δολάρια) τον Ιανουάριο του Μπενουά Μπαντιασίλ, συμπεριλήφθηκε όμως η μεταγραφή-ρεκόρ για το βρετανικό ποδόσφαιρο του Έντσο Φερνάντες.

Ο Μιχάιλο Μούντρικ, ο οποίος μεταγράφηκε στους «Μπλε» έναντι αρχικής αμοιβής 70 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και ο δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης Ζοάο Φέλιξ συμπεριλήφθηκαν επίσης στη λίστα των 25 ατόμων που δόθηκε στην UEFA την Παρασκευή (03/02).

Ο λονδρέζικος σύλλογος, ο οποίος επισκέπτεται την έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» (15 Φεβρουαρίου), είχε το δικαίωμα να εγγράψει μόνο τρεις νέους παίκτες για τη φάση των νοκ άουτ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ απέτυχε να εντυπωσιάσει από τότε που πήγε στον σύλλογο από την Μπαρτσελόνα τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μόνο ένα γκολ στην Premier League σε 11 εμφανίσεις. Η τελευταία του συμμετοχή ως βασικός ήταν τον Νοέμβριο και αντικαταστάθηκε στην ήττα (0-1) από τη Μάντσεστερ Σίτι στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο προπονητής της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ, αναγνώρισε την Πέμπτη ότι η εύρεση του σωστού «μείγματος» μεταξύ των ταλέντων που αποκτήθηκαν και του υπάρχοντος ρόστερ θα ήταν πρόκληση.

Ο Μπαντιασίλ αποκτήθηκε με πολλά χρήματα από τη Μονακό στις αρχές Ιανουαρίου αλλά έμεινε εκτός, με την Τσέλσι να είναι θεωρητικά «θωρακισμένη» στο κέντρο της άμυνας με τους Τιάγκο Σίλβα, Τρεβό Τσαλόμπα, Γουέσλι Φοφανά και Καλίντου Κουλιμπαλί.

Όλες οι ομάδες που μετέχουν στο Champions League περιορίζονται σε ένα ρόστερ 25 παικτών και η Τσέλσι χρησιμοποίησε 24 στη φάση των ομίλων, με μόνο έναν από αυτούς – τον Ζορζίνιο – να αποχωρεί από τον σύλλογο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι ομάδες μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν απεριόριστο αριθμό παικτών της Λίστας Β, ηλικίας 21 ετών ή μικρότερη, με παρουσία δύο ετών στο σύλλογό τους. Η αποστολή της Τσέλσι για το Champions League:

Τερματοφύλακες: Κέπα Αριθαμπαλάγκα, Μάρκους Μπετινέλι, Έντουαρντ Μεντί.

Αμυντικοί: Τιάγκο Σίλβα, Τρεβό Τσαλόμπα, Μπεν Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς, Καλίντου Κουλιμπαλί, Σέζαρ Αθπιλικουέτα, Μαρκ Κουκουρέγια, Γουέσλι Φοφανά.

Μέσοι: Έντσο Φερνάντες, Ν΄Γκολό Καντέ, Ματέο Κόβατσιτς, Κρίστιαν Πούλισικ, Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, Ραχίμ Στέρλινγκ, Μέισον Μάουντ, Ντένις Ζακάρια, Χακίμ Ζίγες, Κόνορ Γκάλαχερ, Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα.

Επιθετικοί: Ζοάο Φέλιξ, Μιχάιλο Μούντρικ, Κάι Χάβερτς.

Οι Τσάρλι Γουέμπστερμ, Λιούις Χολ και Αρμάντο Μπρόχα συμπεριλήφθηκαν στην ομάδα ως παίκτες της B΄ Λίστας.