Skip to main content

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, νίκησε και τη Μακάμπι

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε με 95-89 επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ και παρέμεινε στη κορυφή της Euroleague. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ.

«Τρένο» ο Ολυμπιακός στη φετινή Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» με απολαυστικό μπάσκετ νίκησαν την Μακάμπι με 95-89 απόψε στο ΣΕΦ και συνεχίζουν να βρίσκονται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, η Μακάμπι μπήκε στο παρκέ… φουριόζα και στο 6′ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 21-10. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στο τέλος του δεκάλεπτου σε 24-25 με κορυφαίο σε εκείνο το διάστημα τον Κώστα Παπανικολάου. Στη δεύτερη περίοδο οι ”ερυθρόλευκοι” με τρομερή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση πάτησαν… γκάζι, έριξαν τον αντίπαλο στο καναβάτσο και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 51-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και στο 30′ η διαφορά ήταν στο +7 για την ομάδα του Μπαρτζώκα, 71-64. O Oλυμπιακός με απόλυτη ηρεμία και σωστό μπάσκετ ανέβασε και πάλι την διαφορά στο +15 και ήταν μπροστά με 89-74 στο 37′. Η Μακάμπι, όμως, έτρεξε ένα σερί 12-0 και μείωσε στους έξι ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Ουόκαπ, όμως, ”απάντησε” άμεσα με τρίποντο, ανέβασε την διαφορά στους εννιά και επί της ουσίας ”σφράγισε” την νίκη της ομάδας του.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός με 95-89 πήρε το ματς και παρέμεινε στη κορυφή της Euroleague.

Ο Βεζένκοφ με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μακίσικ με 13 πόντους, ο Λαρεντζάκης με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ αλλά και ο Ουόκαπ με 9 πόντους και 12 ασίστ ήταν όσοι ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό απόψε στο ΣΕΦ σε ακόμη μία υψηλής ποιότητας μπασκετική παράσταση από την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-36, 71-64, 95-89.