Skip to main content

«Πάρτι» της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ

REUTERS/Ahmed Yosri

Πιο φρέσκια και μια ταχύτητα ανώτερη η «Μπάρτσα» νίκησε άνετα στο Ριάντ τη Ρεάλ Μαδρίτης 3-1, με τον Τσάβι να κατακτά τον πρώτο τίτλο του ως τεχνικός των Καταλανών.

Η Μπαρτσελόνα κατάκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ, νικώντας στη Σαουδική Αραβία (Ριάντ) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Clasico με 3-1.

Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ, που «έγραψε» τον πρώτο τίτλο του ως προπονητής των «Μπλαουγκράνα», ήταν κυρίαρχη σε κάθε πτυχή του αγώνα κι εκμεταλλεύτηκε τρία λάθη της «Βασίλισσας» για να σημειώσει ισάριθμα τέρματα.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 33ο λεπτό με αριστερό σουτ του ολομόναχου μέσα στη μεγάλη περιοχή Γκάβι και δώδεκα λεπτά αργότερα (45΄) ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διεύρυνε το προβάδισμα, όταν στην αντεπίθεση ο Φρένκι ντε Γιονγκ βρήκε τον Γκάβι, ο οποίος έδωσε την ασίστ Πολωνό.

Μετά το 0-2 η Ρεάλ Μαδρίτης, που εμφανίστηκε πολύ κατώτερη κι απροετοίμαστη για έναν αγώνα σε αυτό το επίπεδο, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους σε κατάσταση… πανικού, προσπαθώντας να αποφύγει μια ήττα με μεγαλύτερο σκορ.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά ένα «φτηνό» λάθος επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να φτάσει στο 3-0. Ο αναπληρωματικός της Ρεάλ Ντάνι Θεμπάγιος έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Γκάβι έκανε σπριντ προς τα εμπρός και σέντραρε για τον Πέδρι, που είχε εύκολη δουλειά στην κενή εστία.

Το μόνο που κατάφεραν οι «Μπλάνκος» του Κάρλο Αντσελότι στη συνέχεια ήταν να φτάσουν στο γκολ της «τιμής» με τον Καρίμ Μπενζεμά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γάλλος επιθετικός πήρε το ριμπάουντ αφού ο Μαρκ-Άντρε τερ Στέγκεν απέκρουσε την πρώτη του προσπάθεια.