Skip to main content

«Συγκοπή» στο 90΄+3 για την Ίντερ

Ένα αυτογκόλ του Ντάμφρις στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων καταδίκασε σε απώλεια δύο βαθμών την ομάδα του Μιλάνου στην έδρα της Μόντσα.

Όλα φαίνονταν πως άλλοι τρεις βαθμοί θα κατέληγαν στο «σακούλι» της Ίντερ, ως απάντηση στη νίκη της Γιουβέντους λίγες ώρες νωρίτερα ενώ ταυτόχρονα θα πρόσθετε πίεση σε Νάπολι και Μίλαν.

Αντ΄ αυτού, το αυτογκόλ του Ντάμφρις στο 90΄+3 κατέστρεψε το «πάρτι» των «Νερατζούρι», που αν και προηγήθηκαν δύο φορές στην έδρα της Μόντσα έφυγαν τελικά με μόλις ένα βαθμό. Η τελευταία ισοπαλία στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι ήταν στις 19 Μαρτίου 2022, εντός έδρας με τη Φιορεντίνα.

Η Ίντερ προηγήθηκε στο 10΄ όταν από την ωραία ασίστ του Μπαστόνι στο δεύτερο δοκάρι ο Νταρμιάν άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισοφάρισε με τον Τσιούρια.

Στο 22ο λεπτό έγινε ένα συγκλονιστικό λάθος από τον Πάμπλο Μάρι, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα από τον Ντι Γκρεγκόριο αλλά την έχασε από τον Λαουτάρο Μαρτίνες, που την έσπρωξε στο άδειο τέρμα, για να έχει ο αγώνας τον επίλογο που προαναφέρθηκε.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους χρειάστηκε το γκολ του Ντανίλο στο 86ο λεπτό για να κάμψει την αντίσταση της Ουντινέζε με 1-0 στο Τορίνο και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί των τελευταίων εβδομάδων, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από Νάπολι και Μίλαν.

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής στην Ιταλία, στη Φλωρεντία και το «Αρτέμιο Φράνκι» η Φιορεντίνα λύγισε την αντίσταση της Σασουόλο (ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν στον πάγκο της) με 2-1.

Η ομάδα της Τοσκάνης προηγήθηκε με τον Σαπονάρα στο 48ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Μπεράρντι στο 57΄, αλλά οι «Βιόλα» έφτασαν στη νίκη με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκονζάλες.