Skip to main content

«Δήμιος» του Άρη ο Κουλμπόκα

Με τρίποντο του Λιθουανού φόργουροντ στα 2΄΄7 πριν τη λήξη ο Προμηθέας σημείωσε πολύ σημαντική νίκη επί του Άρη στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Με τρίποντο του Κουλμπόκα στα 2,7΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα ο Προμηθέας Πάτρας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, νικώντας με 64-61 τον Άρη στο «Δ. Τόφαλος» της αχαϊκής πρωτεύουσας, για την 11η ημέρα της Basket League.

Να υπογραμμιστεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εύστοχη προσπάθεια πίσω από τα 6,75μ. για τον Λιθουανό φόργουορντ, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε έξι άστοχα τρίποντα!

Ο Κουλμπόκα ήταν μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 18 πόντους, ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Τολιόπουλος είχε 15 πόντους και ο Νότε 13.

Στη μεγαλύτερη διάρκειά του ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και κανένας από τους αντίπαλους δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά.

Στο 36’ ο Προμηθέας προηγήθηκε με 6 πόντους (56-50), με καλάθι του Κουλμπόκα, αλλά οι «κίτρινοι» μείωσαν στο 60-59. Με 1/2 βολές ο Λιθουανός έγραψε το 61-59, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κάρφωμα του Γκούντγουιν (61-61), για να ακολουθήσει το τρίποντο που έγραψε τον επίλογο.

Η ομάδα της Πάτρας σημείωσε την πέμπτη νίκη σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την πέμπτη ήττα σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών.