Skip to main content

L’Equipe: Ακυρο το τρίτο γκολ της Αργεντινής!

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πικραμένοι οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί το τρίτο γκολ της Αργεντινής στον συγκλονιστικό τελικό

Για τους Γάλλους, που έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, δεν είναι εύκολο να δεχθούν πως με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε δις στον τελικό απέναντι στην Γαλλία (4-2 στα πέναλτι, κ.α. 2-2, παρ. 3-3), η Αργεντινή κατέκτησε για τρίτη φορά στην Ιστορία της το Μουντιάλ. Ενδεικτικό της απογοήτευσης που επικρατεί είναι δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Equipe, σύμφωνα με το οποίο, εάν ο Πολωνός διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ εφήρμοζε κατά γράμμα τον κανονισμό του παιχνιδιού, θα έπρεπε να ακυρώσει το τρίτο γκολ της Αλμπισελέστε.

Πρόκειται για τη φάση, στην οποία ο Μέσι διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το 3-2 στην παράταση και συγκεκριμένα στο 108ο λεπτό. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα το γκολ δεν έπρεπε να καταλογισθεί, καθώς τη στιγμή που σκοράρει ο Μέσι, δύο άτομα από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής, φαίνονται οριακά εντός του αγωνιστικού χώρου, προφανώς για να πανηγυρίσουν.

Ομως, σύμφωνα με την σχετική διάταξη (σ.σ. παράγραφος 9 του νόμου 3), «εάν, μετά την επίτευξη ενός γκολ, ο διαιτητής αντιληφθεί πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ότι ένα επιπλέον άτομο ήταν στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που μπήκε το γκολ, πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το επιπλέον άτομο ήταν παίκτης, αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, παίκτης που αποβλήθηκε ή αξιωματούχος της ομάδας που σημείωσε το γκολ. Το παιχνίδι πρέπει να ξαναρχίσει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το μέρος όπου βρισκόταν το επιπλέον άτομο».

Αν πάντως είχαμε τόσο αυστηρή, «στεγνή» τήρηση των κανόνων, μάλλον δεν θα είχαμε έναν τόσο συγκλονιστικό τελικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ