Skip to main content

Κλείνει τον Πινέδα η ΑΕΚ

Πολύ κοντά σε μια σημαντική μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Μεξικανός μέσος Ομπερλίν Πινέδα βρίσκεται μια «ανάσα» από την Ένωση, καθώς ο πρόεδρος της Θέλτα επιβεβαίωσε το θέμα. 

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Μουρίνιο σε σημερινές δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Πινέδα θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ δανεικός για την περίοδο 2022-23.

Ο Πινέδα είχε συνεργαστεί με τον Ματίας Αλμέιδα στη Σίβας Γκουανταλαχάρα. Είναι 26 ετών και έφυγε για πρώτη φορά από την πατρίδα του τον περασμένο Ιανουάριο για να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με το σύλλογο του Βίγκο. 

Ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ισπανικού πρωταθλήματος και πραγματοποίησε μόλις 7 ολιγόλεπτες συμμετοχές, χωρίς γκολ ή ασίστ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι, καθώς ο Πινέδα είναι ο πλέι μέικερ της Εθνικής Μεξικού με 45 διεθνείς συμμετοχές και 6 γκολ. 

Εν τω μεταξύ, στο Άλκμααρ βρίσκεται από σήμερα η ΑΕΚ προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της θερινής της προετοιμασίας. 

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» αφίχθη στην ολλανδική πόλη το απόγευμα της Δευτέρας και κατέλυσε στο ξενοδοχείο που τα αποτελέσει το «σπίτι» της για τις προσεχείς 17 ημέρες καθώς η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουλίου. 

Η προετοιμασία αρχίζει αύριο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις πρωί-απόγευμα, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Ως προς τον Άμραμπατ, είχε εξασφαλίσει ειδική άδεια να μεταβεί νωρίτερα στην Ολλανδία για οικογενειακούς λόγους. Όπως είναι γνωστό, ο 35χρονος επιθετικός θέλει να φύγει από την ΑΕΚ για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του. 

Αύριο ο Αλμέιδα τον περιμένει κανονικά στην προπόνηση, ωστόσο η υπόθεσή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά εντός των ημερών.