Skip to main content

Tα πολλαπλά κέρδη της Εθνικής από το «4Χ4»

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε και το Κόσοβο το βράδυ της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό με 2-0, έκανε το «4Χ4» στον όμιλο του Nations League και εξασφάλισε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία  του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και τη δυνατότητα διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για το Euro αν δεν τα καταφέρει μέσα από τα προκριματικά. Η «γαλανόλευκη» τα πήγε περίφημα και τα κέρδη ήταν πολλαπλά από αυτή την συνθήκη των τεσσάρων νικηφόρων αγώνων μέσα σε μόλις δέκα ημέρες.

  • Μετά από αρκετό καιρό η Εθνική ομάδα έφτιαξε την ψυχολογία της μέσα από συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα. Επί των ημερών του Φαν Σιπ η Ελλάδα έπαιζε και πάλι καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν είχε για διάφορους λόγους την ίδια αποτελεσματικότητα. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ εκτός από θετικό αγωνιστικό πρόσωπο, έβαλε στο σακούλι και τους βαθμούς, δείχνοντας πανέτοιμη για τα προκριματικά του Euro. Tελευταία φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε επίσημη διοργάνωση ήταν πριν τρεις δεκαετίες στα προκριματικά του Euro1996!
  • Η Εθνική συνεχίζει να είναι οικογένεια εντός και εκτός αποδυτηρίων. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όσοι καλούνται να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο το κάνουν με μεγάλη χαρά και τιμή και το νοσηρό κλίμα του παρελθόντος  έχει μπει στα ντουλάπια της ιστορίας. Ο Φαν Σιπ αρχικά και ο Πογιέτ τώρα ποντάρουν πολλά σε αυτή την ιδανική κατάσταση, η οποία οφείλειται στην άριστη και παραδειγματική συμπεριφορά των «παλιών», προεξάρχοντος του αρχηγού, Τάσου Μπακασέτα.
  • Η επιλογή του Πανθεσσαλικού για έδρα της ομάδας αποδείχθηκε σοφή επιλογή. Η Ελλάδα έπαψε να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ και για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα, έφερε τον κόσμο ξανά στο πλευρό της. Κάτι οι συνεχόμενες νίκες, κάτι η «δίψα» των φιλάθλων στην επαρχία για την πρωταθλήτρια του 2004, δημιούργησαν στα παιχνίδια με Κύπρο και Κόσοβο, μία πολύ όμορφη εικόνα στις κερκίδες με πάνω από 15.000 θεατές και στα δύο παιχνίδια.
  • Τα καλά νέα έχουν και συνέχεια. Ο Γκουστάβο Πογιέτ δείχνει να έχει περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, γεγονός που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο για κάθε νέο τεχνικό, ειδικά σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σε όλα τα ματς αυτής της σειράς, εμφανίστηκαν στοιχεία που αποτελούν κομμάτι των «θέλω» του Ουρουγουανού τεχνικού, ο οποίος έκανε ιδανική αρχή στον πάγκο της Ελλάδας.

naftemporiki.gr