Skip to main content

Στους τελικούς της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά των ημιτελικών απέναντι στον Προμηθέα, έκανε απόψε στο ΣΕΦ το 3-0 με την τρίτη «κατοστάρα» (106-69) σε ισάριθμες αναμετρήσεις κι επέστρεψε στους τελικούς της Α1 Ανδρών μετά από 4 χρόνια.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει τώρα να μάθει τον αντίπαλό της, έχοντας πάλι το πλεονέκτημα έδρας, που θα θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Λάρισα (2-1), ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα για τις θέσεις 3-4.

Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ οδήγησαν την επίθεση του Ολυμπιακού σημειώνοντας από 16 πόντους, ενώ 15 προσέφερε ο Παπανικολάου. Ο Σλούκας μέτρησε 8 πόντους και 11 ασίσ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Φόστερ με 13 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα και σταδιακά το αύξησαν, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +7 (26-19), ενώ στη δεύτερη ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε επιθετικά κι έχασε την επαφή με τον Ολυμπιακό (50-33).

Στις αρχές της τρίτης περιόδου ο Ντόρσεϊ έκανε με τρίποντο το +20 (53-33) και ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε πίσω ξανά, προσφέροντας σκορ και θέαμα στους φιλάθλους του.