Skip to main content

Basket League: Με υπογραφή Μωραΐτη νίκησε τον ΠΑΟΚ το Περιστέρι

Την όγδοη νίκη του στη Basket League σημείωσε το Περιστέρι, επικρατώντας με 68-67 του ΠΑΟΚ στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Oι πέντε συνεχείς πόντοι του Μωραΐτη έκριναν το… θρίλερ, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τον στόχο τους στις λεπτομέρειες χάρη στο επιμέρους σκορ 23-9 της δεύτερης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα, όχι όμως στισ λεπτομέρειες της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ ο Μωραΐτης με 12 πόντους ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Τζόουνς σταμάτησε στους 15.

Το Λαύριο επέστρεψε από το -7 (58-51) που βρέθηκε πίσω από τον Άρη στα 4΄46΄΄ πριν την λήξη της συνάντησης και με επιμέρους σκορ 17-6 έως το τέλος του ματς πήρε την πρώτη νίκη του (68-64) μετά από πέντε σερί ήττες και από τις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν είχε νικήσει ξανά εντός έδρας τον Ηρακλή.

Ο Μουράτος (15 πόντοι και 5 ασίστ) και ο Σάβατζ (14 με 4/9 τρίποντα) ήταν οι καθοριστικοί παίκτες για τη νίκη των «Μεταλλωρύχων» ενώ ο Βον ήταν πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ (16 πόντοι και 8 ριμπάουντ).

Ο Σακούρ Τζούστον που έκανε νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι και 14 ριμπάουντ) και 4 κοψίματα προσπάθησε περισσότερο για τους φιλοξενούμενους.

Η αντεπίθεση της Λάρισας συνεχίζεται… Οι Θεσσαλοί νίκησαν με 90-85 στο Ιβανώφειο τον Ηρακλή και κατέγραψαν την τρίτη στη σειρά επιτυχία τους κι έκτη στους τελευταίους οκτώ αγώνες τους ανεβαίνοντας στο 7-9, ενώ ο «Γηραιός» υποχώρησε στο 3-13.

Η Λάρισα βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ανέτρεψε το σκορ, προηγήθηκε με +15 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και στο φινάλε άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, φτάνοντας στη νίκη.

Πέντε παίκτες της τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων με τους Χάντσον (17π., 5 ριμπ.), Μπέρζινς (12π.) και Μούντι (11π., 7 ασ., 5ριμπ., 4κλ.) να είναι οι κορυφαίοι. Ο Γουντς με 21 πόντους και ο Γκάρετ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.