Skip to main content

Tέλος ο Όφερμαρς από τον Άγιαξ λόγω ακατάλληλων μηνυμάτων σε γυναίκες υπαλλήλους

Χαμός στον Άγιαξ με τον Μαρς Όφερμαρς. Ο Ολλανδός τεχνικός υπέβαλλε τα ξημερώματα της Δευτέρας την παραίτησή του από τον ολλανδικό σύλλογο, στον οποίο κατείχε την συγκεκριμένη θέση από το 2012 και μόλις πρόσφατα είχε ανανεώσει την συνεργασία του για τα επόμενα χρόνια.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατηγορήθηκε από γυναίκες υπαλλήλους του συλλόγου πως τους έστελνε ακατάλληλα, άσεμνα, με σεξουαλικό περιεχόμενο μηνύματα και παραδέχθηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά του. 

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ντρέπομαι. Την περασμένη εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά μου. Αλλά και πώς αυτό επηρέασε άλλους. Δυστυχώς, δεν συνειδητοποίησα ότι ξεπερνούσα τα όρια, αλλά αυτό μου έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες. Ένιωσα ξαφνικά τεράστια πίεση.

Ζητώ συγγνώμη. Σίγουρα για κάποιον στη θέση μου αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.
Το βλέπω και εγώ τώρα. Αλλά είναι πολύ αργά. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να φύγω από τον Άγιαξ. Αυτό έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική μου κατάσταση. Γι’ αυτό ζητώ από όλους να αφήσουν εμένα και την οικογένειά μου ήσυχους»

Η ξεκάθαρη θέση του προέδρου και του Φαν ντε Σαρ

Οι κατηγορίες σε βάρος του Όφερμαρς έπεσαν σαν… βόμβα εντός των τειχών του κλαμπ αλλά σε τέτοιες καταστάσεις οι Ολλανδοί δεν το συζητούν καν, δεν υπάρχει επόμενη ημέρα, παρά μόνο απονομή δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Λεν Μέιγιαρντ, ήταν ξεκάθαρος:

«Αυτή είναι μία δραματική κατάσταση για όσους εμπλέκονται σε αυτήν με κάποιο τρόπο. Είναι καταστροφικό για τις γυναίκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά.

Όταν μάθαμε για αυτό το γεγονός, ενεργήσαμε αμέσως, συζητώντας προσεκτικά και σταθμίζοντας τι ήταν καλύτερο να κάνουμε – όλα σε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Έντουιν φαν ντερ Σαρ και πήραμε βοήθεια από εξωτερικό εμπειρογνώμονα.

Ο Μαρκ είναι ίσως ο καλύτερος διευθυντής ποδοσφαίρου που είχε ο Άγιαξ. Αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε το συμβόλαιό του για αυτό το λόγο. Αλλά δυστυχώς, έχει πραγματικά ξεπεράσει τα όρια, οπότε το να συνεχίσει ως διευθυντής δεν ήταν επιλογή»

Από την πλευρά του ο Φαν Ντε Σαρ, με τον οποίο ο Όφερμαρς είχε δημιουργήσει ένα καταπληκτικό ποδοσφαιρικό δίδυμο στον τομέα της οργάνωσης, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

«Βρίσκω την κατάσταση φρικτή για όλους και συμφωνώ με τα λόγια του Λεν Μέιγιαρντ. Από το πόστο που έχω, αισθάνομαι επίσης υπεύθυνος να βοηθήσω τους συναδέλφους. Ένα ασφαλές εργασιακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για όλους στον Άγιαξ. 

Ο Μαρκ και εγώ παίζουμε μαζί από τις αρχές της δεκαετίας του 90′, πρώτα στον Άγιαξ και μετά στην εθνική ομάδα και είμαστε συνάδελφοι στη διοίκηση του Άγιαξ σχεδόν δέκα χρόνια τώρα.

Τώρα φτάσαμε σε ένα απότομο τέλος. Εργαζόμαστε για κάτι πολύ υπέροχο εδώ στον Άγιαξ, οπότε αυτά τα νέα θα συνιστούν επίσης πλήγμα για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Άγιαξ»