Skip to main content

Πρόκριση στο γ΄ προκριματικό του Champions League για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κομάρνο στο δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός τους Σλοβάκους με δύο νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν επικρατήσει εκτός έδρας με 3-1, επιβλήθηκαν και απόψε της αντιπάλου τους με 3-0 στο κλειστό του Ρέντη, συνεχίζουν αήττητοι στην εφετινή περίοδο και προκρίθηκαν στο γ΄ προκριματικό γύρο.
 
Ο Ολυμπιακός πήρε τα πρώτα δύο σετ με 25-21, 25-19 κι εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά δεν παράτησε το παιχνίδι και παρά τις αλλαγές του Δημήτρη Καζάζη στη συνέχεια, πήρε και το τρίτο με 31-29. Ο αντίπαλός του στην επόμενη φάση θα προκύψει από το ζευγάρι του αγώνα ανάμεσα στην Χέμπαρ και τη Σόλιγκορσκ.
 
Οι Πειραιώτες κατάκτησαν σε 47 λεπτά τα πρώτα δυο σετ με MVP της αναμέτρησης και πρώτο σκόρερ τον Νίκολα Μιγιαήλοβιτς με 12 πόντους, ενώ ακολούθησαν με 11 οι Άλεν Παγένκ, Πάβλε Πέρτιτς και Νίκος Ζουπάνη. Ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς προφυλάχθηκε από το Δημήτρη Καζάζη και δεν αγωνίστηκε λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού.
 
Με την πρόκριση να έχει κριθεί, η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκε στο 3ο σετ, το οποίο ήταν πιο ισορροπημένο και οι ομάδες πήγαν πόντο-πόντο ως το 23-23 κι εν συνεχεία στο 29-29. Τελικά, από σερβίς των φιλοξενούμενων στο φιλέ και μπλοκ του Κασαμπαλή ο Ολυμπιακός έφτασε στο 31-29.