Το ραντεβού ανάμεσα στο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο θα παραστεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κλείστηκε για το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (18/12).
Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σευνάντηση, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στο πρώτοι τετ-α-τετ που είχαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε ενημερωθεί από τον Κώστα Μπακογιάννη ότι πλάνο που να περιλαμβάνει μπασκετικό γήπεδο εντός των ορίων της «Διπλής Ανάπλασης» ρτου Βοτανικού δεν ήταν εφικτό να υπάρξει.
Ακολούθησε η αποχώρηση, μετά από λίγο διάστημα, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα κοινά της ΚΑΕ (επί της ουσίας), ωστόσο, η παρουσία του στη συνάντηση της Παρασκευής κρίνεται επιβεβλημένη (και απαραίτητη). Ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ εξακολουθεί να κατέχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο της ΚΑΕ, άρα έχει κάθε λόγο να γνωρίζει τις προθέσεις της Πολιτείας πάνω στο γηπεδικό.
Αυτό που έχει σημασία περισσότερο είναι το τι θα ειπωθεί στη διάρκεια του ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές και ειδικότερα το τι θα προταθεί από το δήμο στην πράσινη ΚΑΕ για την ανέγερση του γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή του Βοτανικού.
Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Κώστας Μπακογιάννης θα προτείνει στο «τριφύλλι» τέσσερα διαφορετικά οικόπεδα στην περιοχή του Βοτανικού που είτε είναι όμορα με τα όρια της «Διπλής Ανάπλασης», είτε βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 300 μέτρων.
Θα είναι πάντως και τα τέσσερα πολύ κοντά με όλο το υπόλοιπο complex των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και το ποδοσφαιρικό γήπεδο, δημιουργώντας μία συνολική “Παναθηναϊκή Πολιτεία”.
Εκτός της συγκεκριμένης πρότασης ο Κώστας Μπακογιάννης προτίθεται ν΄ αναλύσει στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και το νομικό πλαίσιο, αλλά κι όλες τις διαδικασίες που προτίθενται να ακολουθήσουν, σε περίπτωση που προκύψουν ενδεχόμενες προσφυγές κατά της κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ.
Επίσης θα τεθεί επί τάπητος και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης και πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 25-30 εκατ. ευρώ.
Επίσης θα συζητηθούν κι άλλες λεπτομέρειες ως προς τη συνολική χρήση της μπασκετικής σάλας, τη χωρητικότητά της (οι 10.000 θέσεις που έχουν πέσει ήδη ως νούμερο, δεν φαίνεται να καλύπτουν την ΚΑΕ) κι οτιδήποτε αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο.