Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΣΟΑ και ΔΚΟΕ

Στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του προέδρου της, Σπύρου Καπράλου, έλαβε χώρα η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ δύο εκ των σημαντικότερων φορέων του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ).

Λόγω της έντονης δράσης του ΔΚΟΕ κατά του Bullying & του Σχολικού Εκφοβισμού, και της ΕΣΟΑ κατά της κάθε μορφής βίας (ενδοοικογενειακή, κατά των γυναικών, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική κτλ), οι δύο φορείς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δράσεις, καμπάνιες, συνεργασίες με θεσμικούς φορείς και άλλους εγχώριους οργανισμούς, για τη χάραξη στρατηγικών αντιμετώπισης και εξάλειψης των φαινομένων κάθε μορφής βίας στη χώρα μας, ενώ σε κάθε τους κοινή δράση τα δύο μέρη θα έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής, αθλητικής, πολιτιστικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς, την υποστήριξη αθλητών και της νεολαίας, καθώς και την προώθηση του υγιούς αθλητισμού και των μηνυμάτων της συναδέλφωσης των λαών, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Διεθνολόγος, Κωνσταντίνος Φίλης, δήλωσε: «Σε μία περίοδο μεγάλης δοκιμασίας σύσσωμο το Ολυμπιακό Κίνημα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό και κάθε είδους βία, απευθύνοντας ένα κάλεσμα κυρίως προς τη νέα γενιά».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και «αργυρή» Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, Βούλα Κοζομπόλη, σημείωσε: «Βασιζόμενοι στις αξίες του Εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώνει σήμερα δυνάμεις με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε έναν αγώνα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης προς τον συνάνθρωπο. Ξεκινάμε και σας θέλουμε όλους μαζί μας».

Παρούσες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και της 1ης Κοινής Συνεδρίασης ήταν η αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΣΟΑ, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας και της Ρυθμικής Γυμναστικής, αντίστοιχα, Βιργινία Κραβαριώτη και Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και η αν. διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ, Ντόρα Πάλη.