Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Η Βολιβία μηδενίστηκε στους αγώνες με Περού και Χιλή

Το μηδενισμό της Βολιβίας σε δύο παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, εξαιτίας της αντικανονικής συμμετοχής του Νέλσον Καμπρέρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους αγώνες που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν στις 1/9 η Βολιβία νίκησε 2-0 το Περού στη Λα Πας και στις 6/9 απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Χιλή στο Σαντιάγκο.

Ο Καμπρέρα, ο οποίος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, έχει παίξει μία φορά στο παρελθόν με την Εθνική Παραγουάης, από την οποία κατάγεται, κι έτσι η FIFA έκρινε αντικανονική τη συμμετοχή του με άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Βολιβία θα χάσει και τους δύο αγώνες με 3-0 και κατά συνέπεια θα βρεθεί προτελευταία στον όμιλο της Νότιας Αμερικής, με τέσσερις βαθμούς σε δέκα αγώνες.

Το Περού θα βρεθεί στους 11 βαθμούς αλλά έχει λίγες πιθανότητες για πρόκριση, αλλά η Χιλή με τους δύο επιπλέον πόντους ανεβαίνει στους 16, προσπερνά την Παραγουάη και φτάνει την Αργεντινή στην πέμπτη θέση.

Από τον όμιλο της Νότιας Αμερικής προκρίνονται άμεσα στην τελική φάση οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ η πέμπτη θα παίξει για ένα εισιτήριο με την εκπρόσωπο της Ωκεανίας.