Skip to main content

Αλ. Τσίπρας σε Σοσιαλιστές: Υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά στη μεταχείριση κρατών – μελών

Υπάρχουν «πολλά μέτρα και σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών – μελών της Ε.Ε. εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ως παρατηρητή στη Σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία αντιμετωπίστηκε «με εξαιρετική ευγένεια» σε αντίθεση με το ελληνικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε πιο «επιθετικά» κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχουν «πολλά μέτρα και πολλά σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών μελών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού πόλου» που να διεκδικήσει την ηγεμονία, προσθέτοντας πως τίθεται συνολικό ζήτημα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Έθεσε το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διαπραγμάτευση με το Λονδίνο, τονίζοντας πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακούν ενεργά σε αυτήν και να μην αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών συμφωνιών ερήμην των θεσμών.