Skip to main content

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε σπίτια ποδοσφαιριστών

ΕΛ.ΑΣ. / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε Αλβανών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια προάστια, όπου διέμεναν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, σε μία περίπτωση και της ΑΕΚ.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 2 Ιουνίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, που συνέλαβε δύο από τα μέλη της, ενώ αναζητεί τα υπόλοιπα τρία.

Οι δράστες κατηγορούνται για τουλάχιστον 33 περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Ελληνικού και Κορωπίου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως τις 6 Δεκεμβρίου 2019 αποσκοπεί, σύμφωνα με την εισαγγελική Διάταξη, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των συγκεκριμένων αδικημάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν και εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων κλοπών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Από την ΕΛ.ΑΣ. διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.