Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Είμαστε στην απαρχή αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού

«Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αφορά μια ευκαιριακή πλειοψηφία, με στόχο την παράταση της ζωής της κυβέρνησης για κάποιους μήνες, αλλά είναι η απαρχή μιας γενικότερης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με στόχο μια νέα προοδευτική πλειοψηφία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης «η συντηρητική αντιπολίτευση το καταλαβαίνει αυτό και το φοβάται» και γι’ αυτό «αντιπαλεύει αυτή την προοπτική με χυδαιολογίες για συναλλαγές, για παζάρια, μιλάει για πολιτικά ρετάλια, για γυρολόγους της πολιτικής και κυβερνήσεις κουρελού, με τα οποία ανταγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η Ν.Δ. ότι απευθύνεται στα πιο απολίτικα στρώματα της κοινωνίας, προσπαθεί να καλλιεργήσει μίσος και φανατισμό, διότι δεν έχει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή την κοινωνική και πολιτική δυναμική η οποία διαμορφώνεται στη χώρα.

Παρατήρησε παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια 16 βουλευτές άλλαξαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυρίως έφυγαν από το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Όσοι δεν έμειναν ανεξάρτητοι πήγαν στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝΑΛ. Άρα όλος αυτός ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής για τον οποίο μίλησε χθες ο κ. Μητσοτάκης, στρέφεται και στο δικό του κόμμα. Διότι είναι αυταπάτη να πιστέψει κανείς, ότι ο ελληνικός λαός θα πιστέψει πως η πολιτική είναι ένα βρώμικο παιχνίδι μόνο από τη μια πλευρά» είπε.

Ο κ Δραγασάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης» και ότι «θα βγει πολιτικά πιο ενισχυμένη, πιο ομοιογενής από τη διαδικασία αυτή». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί «διότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι υπέρ της Συμφωνίας και τελικά αυτή η πλειοψηφία θα εκφραστεί».

Πηγή: ΑΜΠΕ