Τη βούληση της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέχρι την Κυριακή εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας μάλιστα ότι η αισιοδοξία αυτή δεν είναι «λόγια του αέρα», αλλά εδράζεται σε στοιχεία.
Αναφορικά με τα μηνύματα Ευρωπαίων αξιωματούχων που έρχονται σε αντίθεση με τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για «δηλώσεις που εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα πίεσης προς την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες επιπλέον υποχωρήσεις».
Ακόμη, είπε ότι η συμφωνία θα αποτυπωθεί σε ένα «κοινό κείμενο» και εξήγησε ότι είναι η ώρα τα ζητήματα στα οποία υπάρχουν συμφωνίες να καταγραφούν στο χαρτί και τα ζητήματα που είναι ανοιχτά να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί.
Ειδικά για τα «αγκάθια» επέμεινε ότι «θα βρεθούν συμβιβαστικές φόρμουλες και θα καταγραφούν και αυτά ως μέρος της συμφωνίας». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις και ότι υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση επ’ αυτών και για αυτό τον λόγο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τελική κατάληξη και συμφωνία.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας, με αφορμή και την έκθεση της ΕΚΤ για τη δημοσιονομική σταθερότητα, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα χρεοκοπίας για την ελληνική οικονομία. Όπως είπε, με τις διαπραγματεύσεις και με τη συμφωνία που επιδιώκεται να κλείσει «όλα αυτά τα σενάρια θα ανήκουν στο παρελθόν».
Ερωτηθείς πού απευθύνεται η χθεσινή σύσταση του Πρωθυπουργού για «ψυχραιμία» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες», ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το τραπεζικό σύστημα και «κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις». «Ο Πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα» σχετικά με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων, διευκρίνισε.
Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τις πρωτουβουλίες του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου σχολίασε ότι «αντιλαμβανόμενος τα ζητήματα που υπάρχουν σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία δείχνει ενδιαφέρον να επέλθει η συμφωνία».
Επίσης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν θεωρεί απίθανο να έχει τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός επικοινωνία με τους Φρανσουά Ολάντ, Άγκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση στο Βερολίνο.