Skip to main content

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ν.Δ. δεν μπορεί να ξαναμπεί στη λογική του λαϊκισμού

Για σπατάλη πολύτιμου χρόνου έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ενώ εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να ξαναμπεί στη λογική του λαϊκισμού, κάτι που θα έφερνε τη χώρα σε απόσταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι χάθηκε χρόνος και ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές διαφορετικές φωνές. «Πάμε για συμφωνία που θα κρατήσει την αγωνία για στο μέλλον», παρατήρησε.

Όπως ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η χώρα θα μπορούσε να είχε βγει από το μνημόνιο στα δυόμιση χρόνια, αν το πολιτικό σύστημα είχε συμφωνήσει από την αρχή να προχωρήσει μαζί σε μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι μέσα σε τέσσερις μήνες η χώρα βρέθηκε δεινή θέση, ενώ πριν τις εκλογές διαφαινόταν ότι υπήρχε μία βελτίωση. «Αυτές οι εκλογές εκβιάστηκαν», σχολίασε, παραδέχτηκε ωστόσο ότι και η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη, αν και θα έκλεινε την αξιολόγηση, όπως εκτίμησε.

«Η οικονομία μας μέσα σε λίγους μήνες πήγε πολύ πίσω. Το τετράμηνο αυτό είχε κόστος μεγάλο για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τελικά πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο νέος στόχος του 1% για πλεόνασμα, από ό,τι ο στόχος του 3%.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην αγορά, τη χαρακτήρισε «τραγική», ενώ αναφέρθηκε και σε δήλωση του κ. Βούτση περί μη πληρωμής του ΔΝΤ. «Κόκκινη γραμμή είναι η χρεοκοπία της χώρας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την στάση της στην παιδεία, κάνοντας λόγο για τεράστια ζημιά.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει την αυτοκριτική της και να παρουσιάσει την πρότασή της. «Αν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά. «Το ουσιαστικό για τη Ν.Δ. είναι να μπορέσει να αλλάξει και να εμπνεύσει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις πολιτικές που θα έπρεπε να εφαρμοστούν, τόνισε ότι πρέπει να έχουν στόχο να αντιμετωπιστεί και να αλλάξει το κοινωνικά άδικο κράτος που υπάρχει, ενώ υποστήριξε ότι το άσυλο της ασυδοσίας έχει επιστρέψει στα πανεπιστήμια.