Skip to main content

ΑΚΥΡΟ

Φιλανθρωπική πρωτοβουλία με στόχο την υποστήριξη της Επιτροπής ELPIDA Youth του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ανέλαβαν η Trafigura Group Pte Ltd και οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, Chartworld, Dynagas και Oceangold.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Blender Gallery, στη Γλυφάδα, οι εταιρείες προχώρησαν σε λαχειοφόρο αγορά, για σειρά έργων τέχνης που προσέφεραν η Κίτσα Αγγελάκος, ο Αλέκος Φασιανός, η Μαρία Φιλοπούλου, η Gilda Frumkin, η Ιωάννα Κωνσταντίνου, η Ελένη η Σαμέλη-Βαρουξάκη, ο Ιάσων Θεοφανίδης και η Emily Vafias.

Από τις προσφορές εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη ναυτιλία, συγκεντρώθηκαν 440.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής συνεισφοράς των 180.000 ευρώ από το Trafigura Foundation, το ανεξάρτητο φιλανθρωπικό θεσμό που ίδρυσε η Trafigura.

Τα κεφάλαια θα διανεμηθούν εξίσου και θα δωρισθούν στις δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις για να στηρίξουν την σημαντική δράση στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Η Επιτροπή ELPIDA Youth θα φέρει εις πέρας την ανακαίνιση του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» που προσφέρει μια φιλόξενη στέγαση και υποστηρικτικό περιβάλλον σε ελληνικές οικογένειες από την επαρχία, τα παιδιά των οποίων υποβάλλονται σε ιατρική περίθαλψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Η Ένωση Μαζί για τα Παιδί  θα εξασφαλίσει ιατρικό εξοπλισμό για νεογέννητα σε δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, υλοποιώντας παράλληλα δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και σεμινάρια CPR για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί με την κάλυψη πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών 28  εκπαιδευτικών μονάδων, από ακριτικές πόλεις του Έβρου, το Σεπτέμβριο του 2019.

Η κ. Φαίη Φραγκέδη, Γενική Διευθύντρια της Trafigura Maritime Ventures, δήλωσε πως «η εθελοντική εργασία αποτελεί μέρος των βασικών αξιών της Εταιρείας μας και με μεγάλη χαρά οργανώνουμε και συμμετέχουμε με προσωπική εργασία σε διάφορες πρωτοβουλίες. Ως άτομα είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε κάτι σε κοινότητες που έχουν ανάγκη και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει μια (μικρότερη ή μεγαλύτερη) διαφορά. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς για τη συμβολή τους στις προσπάθειές μας δίνοντας αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα!».

Από την πλευρά της η κ. Αναστασία Γ. Κολλάκη εκ μέρους της Chartworld Shipping Corporation και των οικογενειών Κολλάκη, ανέφερε: «Η φιλανθρωπία ήταν πάντα μέρος των αρχών και αξιών της οικογένειάς μου. Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί με φίλους και συναδέλφους του κλάδου για να διοργανώσουμε μια τέτοια εκδήλωση για δεύτερη φορά. Η στήριξη που παρουσιάστηκε από όλους ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική. αποδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας».

H κ. Ιωάννα Προκοπίου εκ μέρους της Dynagas LTD δήλωσε: «Εμπλουτίζοντας τις ζωές των άλλων μας κάνει όλους πλουσιότερους. Είναι υποχρέωση μας να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας όπου μπορούμε»

Τέλος, ο κ. Γιάννης Δράγνης εκ μέρους της Oceangold tankers σημείωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε συνεργασία με τους φίλους και τους συναδέλφους μας, διοργανώσαμε αυτήν την επιτυχημένη εκδήλωση που πορεύεται με τις αξίες μας ως εταιρία αλλά και ως οικογένεια. Δουλεύοντας ομαδικά με την βοήθεια της μεγαλύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, είχαμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε σημαντικά τις ζωές των συνανθρώπων μας. Συγχαίρουμε αυτήν την ομαδική πρωτοβουλία  που θα βοηθήσει τις δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις να συνεχίσουν το εξαιρετικό έργο τους».