Skip to main content

Μέτρα: 80.247 έλεγχοι και 887 παραβιάσεις

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη 20.04.2021  συνολικά 80.247 ελέγχους και κατέγραψαν 887 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους  290.900 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων  (61.674).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά   (7) συλλήψεις  για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
  2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη  ενός  καθηγητή επειδή προσήλθε στην Υπηρεσία του (Γυμνάσιο Άνδρου) χωρίς  να έχει προσκομίσει αρνητικό self test για τον covid.  Δεν του επιβλήθηκε κάποιο διοικητικό πρόστιμο.
  3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές συνάθροισης σε διαμέρισμα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ημεδαπό διότι δεν διέθετε PCR TEST (μοριακό) κατά την είσοδο του στην χώρα από τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  6. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  για παραμονή πελατών εντός – εκτός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  7. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) παντοπωλείο για υπέρβαση του ωραρίου,  στην Περιφέρεια Αττικής.
  8. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) νομικό πρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας “ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ” γιατί υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες πάρα τις σχετικές απαγορεύσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.
  9. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας.
  10. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  11. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.
  12. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.187 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

naftemporiki.gr