Skip to main content

DiEM25: Η πολιτική της κυβέρνησης προσθέτει βάρη στις πλάτες των πιο αδύναμων

Κριτική στην κυβέρνηση ότι η πολιτική του «καλού μαθητή» που αποφάσισε να υιοθετήσει εκτός από το να προσθέτει βάρη στις πλάτες των πιο αδύναμων με τα εξοντωτικά μέτρα, δεν φέρνει και κανένα αποτέλεσμα στο θέμα του χρέους, ασκεί το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για κοινές τοποθετήσεις Σόιμπλε και Τόμσεν («τα μέτρα για το χρέος δεν μπορούν να αποφασισθούν πριν τη λήξη του προγράμματος»), δηλαδή Γερμανίας και ΔΝΤ, μετά το Eurogroup, που «αποδεικνύουν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απλώς μια παραχώρηση στην ολιγαρχία και καμία σχέση δεν έχουν με προαπαιτούμενα για μια υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα του χρέους όπως προσπαθεί το μιντιακό κατεστημένο να τα εμφανίσει».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εν είδει τηλεοπτικού σχολιαστή που μεταφέρει και λάθος την εικόνα, αναφέρεται σε απόσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Την καλεί να μην είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων αλλά να δρα ενεργητικά για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη φυλακή της χρεοδουλοπαροικίας

«Όσο και να προσπαθούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο, η ουσία είναι ότι το ελληνικό χρέος αντιμετωπίζεται ως πρόσχημα για τη μεταφορά όλο και περισσότερης εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις σε ανεξέλεγκτα κέντρα λήψης αποφάσεων όπως το Eurogroup» σημειώνει.

«Η υποκρισία και η υποταγή στον παραλογισμό πρέπει να σταματήσει. Ο ευρωπαϊκός δρόμος δεν είναι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι η ρήξη με τις αυταρχικές ελίτ και ο σεβασμός στη δημοκρατική βούληση του λαού, ο δρόμος της ενότητας με προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ο δρόμος που επιλέγει το DiEM25» αναφέρεται.