Skip to main content

Π. Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σήμερα, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή».

Μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Κίνημα του Ναυτικού, ο κ. Καμμένος ανέφερε, ακόμη, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενώνουν όλους τους Έλληνες. Είναι σημείο αναφοράς για όλο το Έθνος, είναι πεδίο ομόνοιας, πεδίο αλληλεγγύης. Είναι πεδίο Εθνικής Συνοχής και ειρήνης. Γιατί η ειρήνη κατακτάται με πράξεις που αποτρέπουν τον πόλεμο και όχι με πράξεις που πυροδοτούν τον πόλεμο».

Ωστόσο, τόνισε «είναι έτοιμες κάθε στιγμή που θα χρειαστεί να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους. Να υπηρετήσουν τον όρκο τους. Τον όρκο απέναντι στο έθνος, στους νεκρούς ήρωες προγόνους μας, απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό, ενώπιον του Θεού».

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 45 χρόνων από το Κίνημα του Ναυτικού, ο κ. Καμμένος μίλησε για μια πράξη αντίστασης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, για ένα μήνυμα που παραμένει διαχρονικό και «επικαιροποιείται μπροστά σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση επιτυγχάνεται με υπέρβαση, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή. Και αυτό το οποίο απολαμβάνουμε και δυστυχώς το θεωρούμε δεδομένο, αποτελεί τον καρπό της αυτοθυσίας πολλών καθημερινών ανθρώπων».

«Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται. Είναι καθημερινός», πρόσθεσε.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος, διάβασε μια φράση «του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τσάτσου, προς τους νεαρούς αξιωματικούς».

«Μη λησμονής ότι όλα τα λειτουργήματα μέσα στην πολιτεία αντλούν την εξουσία τους από το εθνικό σύνολο, από το λαό.

Ο καθένας οφείλει να πράττη εφ’ ω ετάχθη, γιατί τότε μόνο και το σύνολο του έθνους μπορεί να πράττη τα εφ’ οις είναι τεταγμένο»