Skip to main content

Νέο φάρμακο που εγκρίθηκε  από τον FDA θα κάνει ευκολότερη την κολονοσκόπηση

Η εξέταση κολονοσκόπησης μόνο διασκεδαστική δεν είναι καθώς, ο εξεταζόμενος πρέπει πριν από αυτήν να καταναλώσει ένα ειδικό υγρό για τον καθαρισμό του εντέρου το οποίο όμως δεν αρέσει σε κανέναν γιατί έχει πολύ κακή γεύση. Ωστόσο, είναι μια απαραίτητη εξέταση που βοηθά αποτελεσματικά στην πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ένα νέο φάρμακο όμως, που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)θα μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να διευκολύνει στο μέλλον την προετοιμασία των ασθενών για την εξέταση αυτή.

Πρόκειται για το Plenvu, ένα υγρό φάρμακο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το παραδοσιακό υγρό καθαρισμού του εντέρου που έχει κακή γεύση και που οι ασθενείς πίνουν για να προετοιμάσουν το εντερικό τους σύστημα για την κολονοσκόπηση. Το φάρμακο όπως αναφέρει το CNBC θα επιτρέψει στους ασθενείς να παίρνουν λιγότερο υγρό για να προετοιμαστούν για την εξέταση, γεγονός πολύ θετικό για κάθε εξεταζόμενο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο 3ος συνηθέστερος καρκίνος που διαγιγνώσκεται σε άνδρες και γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπολογίζει πάνω από 97.000 κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου και πάνω από 43.000 περιπτώσεις καρκίνου του ορθού θα εμφανιστούν στις Η.Π.Α. φέτος, με περισσότερους από 50.000 θανάτους να αναμένονται ως αποτέλεσμα του καρκίνου του παχέος εντέρου.