Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης: Καλή συνέχεια στο ταξίδι στον νεοφιλελευθερισμό, κ. Μανιάτη

Στην αντεπίθεση κατά του υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομών Γιάννη Μανιάτη πέρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά τη σκληρή επίθεση που δέχθηκε για τις δηλώσεις του αναφορικά με τα μποτιλιαρίσματα και την ταλαιπωρία πολλών εκδρομέων τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο κ. Σπίρτζης εύχεται στον κ. Μανιάτη «καλή συνέχεια στο ταξίδι του στον νεοφιλελευθερισμό» και σημειώνει πως «αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης, πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο».

Προσθέτει πως η παράταξη που τον ανέδειξε «είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στο χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτακη, είναι εκεί που πάντα ήταν: στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο.

Απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Κωνσταντόπουλου, ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΜΜΕ για επικοινωνιακό σόου που επιχειρεί να αποδομήσει το κυβερνητικό έργο και την πορεία ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε να απαντήσει σε σκωπτικό τόνο στο βουλευτή και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους αυτοκινητοδρόμους.

«Στα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνήθως λένε, κάθε μέρα το πρωί, “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία”» ανέφερε και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: 

«…θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να κάνω την καταγγελία και να παροτρύνω και εσάς και τους πολίτες να μην πιστεύετε τα μάτια σας. Να μην σκέφτεστε την αλήθεια. Να μη μετράτε το χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια. Να μη νοιάζεστε για ότι δεν είχαμε έναν νεκρό, και να καταγγείλουμε όλοι μαζί εμένα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ολοκλήρωση των έργων και για το φιάσκο των εγκαινίων. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην περιοχή σας, που δεν έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκαν, τα έτοιμα κομμάτια τους. Γιατί τέλειωσαν μαζί και οι αποζημιώσεις των καθυστερήσεων, οπότε, τι θα κάνουν τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Γιατί διαπραγματεύθηκαν οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικά τιμολόγια και εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τα ΑΜΕΑ. Γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια. Γιατί είχαν το θράσος να ονοματοδοτήσουν σήραγγες με τα ονόματα του Νίκου Τεμπονέρα, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιεροσυλία! Αν τη λέγαμε “Κώστα Σημίτη”, θα ήταν μια χαρά τα πράγματα».